...
0343-445638 info@erikarendonk.nl
Wat is
< Alle onderwerpen

Ieder van ons wordt geboren met en ontwikkelt unieke voorkeuren met betrekking tot de manier waarop we informatie opnemen en verwerken. Deze voorkeuren worden onze leerstijlen genoemd. Leerstijlen kunnen worden gedefinieerd als de manier waarop mensen zich bij voorkeur concentreren op nieuwe en/of moeilijke informatie, deze opslaan en onthouden.

Er zijn 3 HOOFDCATEGORIEËN van leerstijlen. Over het algemeen nemen mensen gegevens of informatie het liefst op de volgende 3 manieren in zich op: Visueel, auditief, of kinesthetisch.

  • VISUELE studenten zijn de mensen die de informatie echt moeten ZIEN! Zij zitten graag op de eerste rij, en zullen vaak veel aantekeningen maken zodat ze kunnen zien wat er gezegd wordt. 
  • Auditief ingestelde leerlingen moeten de informatie HOREN. Dit betekent dat ze het je moeten horen zeggen, of ze moeten het tegen zichzelf zeggen. Dit zijn de mensen die misschien in zichzelf mompelen, hardop praten of herhalen wat je hebt gezegd om er zeker van te zijn dat ze het begrepen hebben.
  • Kinesthetische leerlingen zijn de mensen die de informatie in hun lichaam moeten voelen om het te begrijpen. Ze moeten iets fysieks doen, hun lichaam bewegen en op fysiek niveau met de informatie omgaan. Ze houden ervan om ervaringsgerichte activiteiten te doen, met hun handen te werken en dingen uit te proberen.

Visueel. Auditief. Kinesthetisch. Dit zijn de 3 hoofdcategorieën van leerstijlen. De meesten van ons zijn in staat om informatie op te nemen en te verwerken op alle drie de manieren, maar ieder van ons heeft een primaire voorkeur. 

Inhoud