...
0343-445638 info@erikarendonk.nl
Wat is
< Alle onderwerpen

We hebben allemaal genetische aanleg voor bepaalde informatie, of “natuurlijke intelligenties” met betrekking tot verschillende leergebieden. Eenvoudig gezegd zijn wij van nature beter of meer begaafd in bepaalde activiteiten, en minder begaafd in andere. Dit worden onze ‘meervoudige Intelligentie of meervoudige intelligenties’ genoemd.  Meervoudige Intelligentie heeft een andere betekenis dan de meer traditionele definities van intelligentie.

Er zijn nu 9 intelligenties die zijn geïdentificeerd in mensen door vooraanstaand Harvardleertheoreticus, Dr. Howard Gardner. (De 9e is onder een weinig debat – zodat u uw eigen mening kunt vormen over de vraag of u het gelooft of niet bestaat.) We worden allemaal geboren met capaciteiten in alle 9 intelligenties, maar we hebben de neiging om meer natuurlijk begaafd te zijn in sommige intelligenties en minder begaafd in andere.

Hier zijn de 9 manieren waarop uw leerlingen SMART zullen zijn!

  1. Verbaal / Linguïstisch of “Woord-Slim”
  2. Logisch / Wiskundig of “Wiskunde-Slim”
  3. Visueel / Ruimtelijk of “Art Smart?
  4. Lichamelijk / kinesthetisch of “Lichaam Slim?
  5. Muzikaal / Ritmisch of “Muziek Slim”
  6. Interpersoonlijk of “People Smart
  7. Intrapersoonlijk of “zelf slim
  8. Naturalist of “Natuur Slim
  9. Existentieel of “God Smart

Het goede nieuws is dat we onze sterkere intelligenties kunnen gebruiken om onze zwakkere te compenseren of te versterken. Uiteindelijk zullen we echter altijd van nature beter zijn in sommige dingen dan in andere

Inhoud