...
0343-445638 info@erikarendonk.nl
Wat is
< Alle onderwerpen

Een haak of hook bereidt je deelnemers psychologisch voor op het leren dat zal komen in het segment. Het maakt je cursisten enthousiast en betrokken. Een goed haakje brengt je deelnemers in een ontvankelijke gemoedstoestand, en zorgt ervoor dat ze hun aandacht richten op het inhoud. Verder helpt een haakje je deelnemers om cognitief een organiserende kader voor de ideeën, principes en informatie die zullen volgen. Dit zal het begrip en de kennis van de deelnemers over de inhoud vergroten.

Haken worden gebruikt om de aandacht van je klant te trekken. Het kunnen ongebruikelijke feiten zijn, of overweldigende voordelen die je lezers geïnteresseerd maken en hem aan je tekst gekluisterd houden

Een HAAK grijpt de aandacht van je deelnemer snel en meteen vanaf het begin van het segment. Houd in gedachten dat je haken betrekking moeten hebben op de leerdoelen van het segment dat u ontwerpt. Een haakje dat niet relevant is, kan de aandacht trekken, maar zal op lange termijn je publiek in verwarring brengen.

Inhoud