...
0343-445638 info@erikarendonk.nl
Wat is
< Alle onderwerpen

Digitale producten zijn informatieproducten die zijn samengesteld uit digitale bestanden. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan e-books, luisterboeken, podcasts, of online videocursussen.

Voordelen van digitale producten

Digitale producten kunnen snel worden gemaakt en up-to-date worden gehouden. Je hoeft je niet bezig te houden met inkoop, voorraadkosten of distributie om de producten te leveren. Alles is digitaal. Je kunt daarom profiteren van de hoge verkoopprijs.

Bovendien zijn digitale producten en diensten ideaal voor schaalbare en volledig geautomatiseerde online bedrijven. Wanneer iemand je digitale product koopt, online betaalt en wordt doorgestuurd naar de downloadpagina, hoef je als verkoper hiervoor niks te betalen. De enige kosten die je maakt, zijn de marketingkosten en natuurlijk de tijd die je erin steekt.

Een ander bijkomend voordeel van digitale producten is dat je heel eenvoudig wijzigingen of updates kunt doorvoeren. Je hoeft alleen de online geplaatste bestanden of producten te vervangen door nieuwe versies. Bij een fysiek boek is dat natuurlijk heel anders.

Informatiemarketing

Wanneer je geld verdient met het verkopen van informatie, zoals een auteur, spreker, trainer of coach, dan ben je een informatiemarketeer. Informatiemarketing is een prachtige manier om inkomsten te verdienen via internet, omdat het snel en tegen lage kosten tot stand komt.

Informatiemarketing biedt ondernemers daarom een van de beste kansen van deze tijd om snel en relatief gemakkelijk een succesvol online bedrijf te starten.

Inhoud