...
0343-445638 info@erikarendonk.nl
Wat is
< Alle onderwerpen

In korte tijd is het mogelijk om jezelf voor miljoenen kijkers te laten zien. Hiervoor zijn relatief weinig middelen nodig. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding, wat software en creatief denken om je publiek aan te trekken. Dit kan door middel van podcasts. Podcasting is een steeds populairder wordende marketingtool. Veel bloggers gebruiken internet om informatie aan het publiek over te brengen via radio- of video-uitzendingen. Dit is niet verwonderlijk, het is heel eenvoudig om podcasts te maken, te promoten en te verspreiden. De kracht van podcastmarketing is dat podcasts automatisch worden verstuurd naar geïnteresseerden. Als je geïnteresseerd bent in een specifiek onderwerp, kun je je abonneren op de podcast. De kosten voor het maken van je eigen podcast zijn erg laag en iedereen heeft er toegang toe.

Voorbereiding

Om je eigen podcast te starten, is het belangrijk om een ​​onderwerp te bedenken en hoe het gepresenteerd zal worden. Er moet worden bepaald wat het doel van de podcast is, of het een audio- of videopodcast is, hoe deze eruit komt te zien en geen inbreuk maakt op de rechten van anderen (muziekgebruik door anderen). Podcasting vereist relatief weinig middelen. Er zijn goedkope startpakketten voor podcasts op de markt. Het maken van een podcast vereist een goede microfoon en opnamesoftware. De mixer is optioneel, maar vereist voor meerdere ingangen. Voor de meeste podcasts is een kleinere unit met 4 ingangen meestal voldoende.

Podcastsoftware

Er zijn veel opties voor podcastingsoftware. Er zijn gratis pakketten zoals Audacity. Audacity is een programma dat speciaal is ontworpen voor het opnemen en bewerken van audiobestanden zoals .mp3 en .wav. Audacity is gratis te downloaden en naar mijn mening is het een van de beste programma’s die je kunt krijgen. Maar er zijn ook hele dure softwarepakketten, zoals Adobe Audition. Het algemene keuzegebied kan sonisch zuur zijn. Er zijn al mixers en microfoons die bij de software worden geleverd op de markt. Industriële audiosoftware is zeer gebruiksvriendelijk en vereist het hele proces van opnemen tot uploaden (via de ingebouwde FTP-client), maar het is duur. Audacity is gratis, gemakkelijk te begrijpen en heeft meerdere versies.

Maak een podcast

Nu is de tijd van glorie. Nadat het podcastprogramma is samengesteld, kun je beginnen met opnemen. Wanneer de opname met succes is voltooid, kunt u het MP3-bestand met de opname op het bureaublad opslaan. Een bitrate van 128kbps is voldoende voor “praten”, en een podcast met muziek vereist een bitrate van minimaal 192kbps. Dit is het moment om de bestanden een naam te geven, zodat gebruikers podcasts kunnen vinden en catalogiseren. Maak je eigen RSS RSS staat voor Really Simple Syndication (of Rich Site Summary), en het is een technisch hulpmiddel waarmee u gemakkelijk het nieuwe nieuws dat op uw favoriete website is gepubliceerd, kunt begrijpen. vervangen. De podcast-feed voldoet aan alle industrienormen voor geldige 2.0-feeds en bijlagen. De feed moet fungeren als een opbergdoos voor MP3-bestanden en het feed-aggregatorprogramma vertellen waar de nieuwe aflevering zich bevindt. Het handigste is dit te doen door middel van een blog.

Tags:
Inhoud