...
0343-445638 info@erikarendonk.nl

Zo kies je een prikkelende titel 

26 jun 2022 | Live events

Je prikkelende titel grijpt de aandacht van zowel de 3% van de actieve kopers en de 67% van de niet-actieve kopers in je ideale markt, en ‘trekt’ hen als het ware naar je workshop, retraite of seminar toe.

Als je titel goed is geschreven, zal het je ideale potentiële klanten zichzelf  laten selecteren letterlijk. Ze zullen je event geadverteerd zien en zullen zeggen: “DIT IS  HELEMAAL VOOR MIJ! HET IS EEN TEKEN VAN HET UNIVERSUM”

Nu zijn maar 2 manieren om met titels om te gaan: PIJN of PLEZIER.

Hier 2 voorbeelden titels.

VOORBEELD A

“3 grote geheimen die slimme bewuste ondernemers kennen en die helpen om hun live events met gemak te vullen”

Pijn of plezier? Deze titel gaat natuurlijk over plezier.

VOORBEELD B

“3 Grote Fouten die workshopgevers maken die hun events leeg houden”.

Pijn of plezier? Het woord “fouten” zou je moeten vertellen dat dit voorbeeld op pijn gebaseerd is.

Zowel op pijn als op plezier gebaseerde titels kunnen effectief zijn. Maar als het gaat om marketing, zijn titels die spreken over de PIJN die iemand ervaart meer ‘motiverend’. In ‘marketing lingo’ zeggen we dat op pijn gebaseerde titels meer ’trekken’. Waarom dit dat?

Nou mensen zijn nu eenmaal veel meer gemotiveerd om pijn te vermijden, dan om plezier na te streven. Het nastreven van ‘meer’ is nooit dringend. Omgekeerd, is het vermijden van pijn altijd urgent. Meer geld verdienen, bijvoorbeeld, is alleen urgent als je blut bent of pijn lijdt door je belabberde financiële toestand.

Raak alsjeblieft niet gehecht aan het creëren van alleen POSITIEVE titels, omdat je een ‘positief persoon’ bent die zich graag op het positieve richt. Er is zeker een plaats voor POSITIEVE titels, maar deze worden vaker gebruikt voor zogenaamde ‘Backend Programma’s’.

‘Frontend Programma’s’ verwijzen naar elk eerste contact met een potentiële klant. Dit eerste contact kan een onlinevideo, een gratis intro-workshop, een spreekbeurt, een of een webinar zijn. Backend verwijst naar een betaald programma, product of dienst.

Net zoals op pijn gebaseerde titels beter werken voor Frondend Programma’s, werken op plezier gebaseerde titels beter voor Backend programma’s. Kun je je voorstellen dat je zou investeren om deel te nemen aan een 3-daagse intensieve workshop genaamd, “33 manieren waarop je je bedrijf vernietigt”?

Je zou er NOOIT aan deelnemen. Niemand zou dat doen.

Oké, even een paar woorden over de lengte. Ik krijg vaak de vraag: “Is mijn titel niet te lang? Dat is de verkeerde vraag. In het algemeen maakt het niet echt uit hoe lang je prikkelende titel is. 

Wat belangrijker is, is of de titel intiem en accuraat spreekt tot een specifiek publiek, door hun sterk gekoesterde egolabel, over een ’top of mind’ specifiek probleem.

Heb je deze blogs al gelezen?

Op de site van Internet Marketing Alchemist vind je superrelevante blogs rondom thema’s als: nieuwe leads genereren, hoe je meer klanten kunt krijgen, de marketing van je live event of online event, de psychologie van online verkopen en hoe je online groeien met je bedrijf het beste kunt doen.

Heb je deze blogs al gelezen?

Online marketing uitbesteden

Internet Marketing Alchemist helpt trainers, coaches en andere ondernemers met een missie hun bedrijf te laten groeien, door hun online marketing uit te besteden. Of je nu nieuwe leads wilt genereren met social media adverteren, meer klanten wilt binnenhalen door je online marketing funnel te optimaliseren, hulp bij de lancering van je online of offline workshop of opleiding  of je bedrijf wilt laten groeien door het van binnen en naar buiten toe helemaal te optimaliseren. 

Door met mij als online marketeer te gaan samenwerken kun jij je tijd vooral blijven besteden aan datgene waar jij goed in bent en energie van krijgt. Zo kunnen we samen jouw bedrijf laten groeien en kun jij echt het verschil maken voor je klanten.

Erik Arendonk

Internet Marketing Alchemist

Helpt trainers, coaches en andere ondernemers met een missie hun bedrijf te laten groeien met marketing die goed voelt. De 3 belangrijkste pijlers hierbij zijn: (1) nieuwe leads met social media adverteren, (2) nieuwe klanten die helemaal bij jou passen met e-mailmarketing en online mailfunnels en (3) het lanceren van online en live workshops, trainingen en opleidingen.