...
0343-445638 info@erikarendonk.nl
Wat is
< Alle onderwerpen

Zoekmachineoptimalisatie of SEO is het proces van het kiezen van gerichte trefwoord zinnen met betrekking tot een site, en ervoor te zorgen dat de site goed geplaatst wordt wanneer deze trefwoord zinnen deel uitmaken van een web zoekopdracht.

Er is veel verwarring over zoekmachine optimalisatie (SEO) en de relatie met zoekmachine spamming. In het algemeen geldt dat zoekmachine optimalisatie bijdraagt aan de gebruikerservaring, terwijl zoekmachine spamming juist afbreuk doet aan de gebruikerservaring, hoewel er veel grijs gebied is tussen de duidelijke voorbeelden aan beide kanten.

Optimalisatie houdt in het leesbaar maken van pagina’s voor zoekmachines en het benadrukken van belangrijke onderwerpen met betrekking tot uw inhoud. Basisoptimalisatie kan niet meer inhouden dan ervoor zorgen dat een site niet onnodig deel gaat uitmaken van het onzichtbare web (het gedeelte van het web dat niet toegankelijk is via zoekmachines op het web). Geavanceerde optimalisatie kan aanzienlijk onderzoek inhouden naar elk element van pagina ontwerp, site structuur, en off-the-page criteria.

Voordat pagina’s kunnen worden geoptimaliseerd, moet onderzoek worden gedaan om te bepalen op welke trefwoorden men zich moet richten. Dit houdt in het vinden van relevante trefwoorden, het bepalen van hun populariteit, het beoordelen van de mate van concurrentie, en het beslissen welke trefwoorden het best kunnen worden ondersteund met kwalitatief hoogwaardige inhoud.

 

Inhoud