...
0343-445638 info@erikarendonk.nl
Wat is
< Alle onderwerpen

Boven de vouw is het gedeelte van een webpagina dat zichtbaar is zonder te scrollen.

De vouw varieert afhankelijk van de resolutie-instellingen op de monitor van een bezoeker. Bij lagere instellingen staat de vouw relatief hoog op de pagina. Bij hogere instellingen strekt de vouw zich veel verder uit op de pagina. Beslissingen over wat boven of onder de vouw komt, worden vaak genomen op basis van een minimale doelresolutie.

Adverteerders kijken vaak gunstig naar plaatsingen die hoog op de pagina staan, in de veronderstelling dat hun advertenties vaker zullen worden bekeken en aangeklikt. Sommige banneruitwisselingen zijn nog directer en ruilen alleen impressies boven de vouw voor andere impressies boven de vouw.

Als een banneradvertentie boven de structuur met de belangrijkste inhoud wordt geplaatst, dan kan de advertentie worden bekeken voordat de belangrijkste inhoud wordt geladen. Wanneer een banner is toegestaan om pre-load, kan boven de vouw gunstig zijn in termen van het genereren van bewustzijn.

Echter, als een banner wordt geserveerd vanaf een overbelaste advertentieserver, kan het beeld niet renderen voordat de bezoeker naar beneden scrolt op de pagina. In dit geval kan boven de vouw ongunstig zijn.

Inhoud