...
0343-445638 info@erikarendonk.nl
Wat is
< Alle onderwerpen

Risico omkeren of risico-omkering betekent je best doen om je potentiële klanten NOOIT het gevoel te geven dat ze iets riskeren of verliezen als ze bij jou kopen.

Hoe groter het risico dat zij zien, hoe kleiner de kans dat zij de sprong wagen en kopen wat je aanbiedt.

Elke strategisch gemaakte, goed afgeleverde aanbieding is zo ontworpen dat de klant nooit het gevoel heeft dat hij iets kan verliezen! Het is belangrijk om op een rijtje te zetten: “Wat zijn de waargenomen risico’s van de aankoop van mijn product of programma? “Probeer te denken aan alle mogelijke dingen die zouden kunnen zijn wat er in iemands hoofd omgaat, elk bezwaar dat het stemmetje in zijn hoofd zou kunnen gebruiken om hem niet te kopen.

Wanneer je potentiële klant overweegt je product of programma aan te schaffen, moet je er rekening mee houden dat zij het gevoel of de indruk kunnen hebben dat zij hun geld kunnen verliezen, hun tijd kunnen verliezen of zelfs hun reputatie kunnen verliezen als zij besluiten iets te kopen van jou.

Als je dit hebt overwogen, besluit dan hoe je die reden kunt wegnemen zodat de stem zwijgt. Met andere woorden, bedenk een risico-omkeerstrategie om elk mogelijk gepercipieerd risico te beperken, verminderen of elimineren.

Inhoud