...
0343-445638 info@erikarendonk.nl
Wat is
< Alle onderwerpen

Sleutel prestatie indicator, key performance indicators, kritieke prestatie indicatoren, KPI of KPI’s komen voor in alle soorten marketing. KPI’s worden vaak gebruikt om het succes van een organisatie objectief te meten, of om het succes van een specifieke actie of activiteit te meten. Deze units geven inzicht in de mate van succes en voortgang bij het nastreven van langetermijndoelen. Je KPI kan elk type van analytische zoals bijvoorbeeld aantal bezoekers op de website, aantal nieuwe leads op de mailinglijst, en aantal nieuwe klanten.

De mate van kritiek onderscheidt KPI’s van andere prestatie-indicatoren. Organisaties hebben vaak veel informatie over hun eigen prestaties, maar KPI’s geven een beheersbaar beeld op basis van de meest basale statistieken.

Vaak vertalen organisaties hun langetermijnstrategieën in operationele doelen. Door KPI’s in deze doelen op te nemen, wordt het behalen van deze doelen meetbaar (SMART). De belangrijkste activiteiten en aandachtsgebieden om doelen te bereiken worden key succesfactoren genoemd.

Inhoud