...
0343-445638 info@erikarendonk.nl
Wat is
< Alle onderwerpen

Een regelmatige, chronologische publicatie van persoonlijke gedachten en weblinks.

Blogs, of weblogs, zijn begonnen als een mix van wat er in iemands leven gebeurde en wat er op het web gebeurde, een soort hybride dagboek/nieuws-site.

Het woord “blog” is een verkorte versie van web logs of weblogs. Behalve dat het korter en pakkender is, lijkt “blog” ook minder verwarring te veroorzaken, omdat met “weblog” ook de logbestanden van een server kunnen worden bedoeld.

Mensen hielden al blogs bij voordat de term werd bedacht, maar de trend raakte in een stroomversnelling met de opkomst van geautomatiseerde publicatiesystemen, met name Blogger op blogger.com, dat de technische drempel verlaagde om berichten op te maken en te organiseren. Nu bieden zelf gehoste platforms zoals WordPress nieuwe functionaliteitsniveaus, met een groot ecosysteem van getalenteerde ontwerpers en ontwikkelaars die aan de uiteenlopende behoeften van miljoenen gebruikers voldoen.

Ondanks het prille begin is bloggen ook een populair platform geworden voor bedrijven, van bedrijven die hun merk willen vermenselijken tot solopreneurs die online een voltijds inkomen willen verdienen. Maar met de toegenomen mogelijkheden komt ook de concurrentie, en er is nu meer voor nodig om op te vallen dan in de begindagen van het bloggen. Toch zijn er vandaag veel meer mensen online, dus de potentiële beloningen zijn hoger voor bloggers die doorbreken.

 

Inhoud