...
0343-445638 info@erikarendonk.nl
Wat is
< Alle onderwerpen

Stap 1: maak een Facebook Business Manager aan

In een andere blog namen we je al mee in de Facebook Business Manager. Zorg er voor dat je deze eerst aanmaakt en kom dan terug voor stap 2.

Stap 2: Advertentieaccount aanmaken

Nu je een Facebook Business Manager opgezet hebt maak je binnen deze omgeving een advertentieaccount aan. Volg de volgende stappen. Vind je het fijner om een video te bekijken? Scroll dan naar beneden!

Advertentieaccount Aanmaken

  1. Druk op de 9 stipjes die staan voor bedrijfstools of op het hamburgermenu (afhankelijk van waar jij je nu bevindt) en druk vervolgens op bedrijfsinstellingen.
  2. Nu ga je naar Accounts, Advertentieaccounts en druk je op + Toevoegen. Nu kies je voor Nieuw advertentieaccount aanmaken.

Bedrijfsinstellingen

  1. Vul de juiste gegevens in. Kies voor een naam van het advertentieaccount die duidelijk aangeeft wat er binnen het account te vinden is. In onze branche betreft dit vaak de brandname of eventueel de naam van een enkel hotel of vakantiepark. Kies de juiste valuta en tijdszone en voeg alvast een betaalmethode toe indien gewenst. Dit kan eventueel ook later maar is natuurlijk wel noodzakelijk voordat geïnvesteerd kan worden. In stap 3 nemen we je hier verder in mee.

Advertentieaccount Maken

Het advertentieaccount is aangemaakt. Tijd voor stap 3!

Stap 3: De juiste rollen en koppelingen

Bepaal per persoon wat de rol is binnen het betreffende Facebook Advertentieaccount. Deze stap moet je niet vergeten, anders hebben de juiste personen geen toegang tot het account en kan er niet gewerkt worden.

Rollenenkoppelingen

Je wilt natuurlijk kunnen adverteren vanuit een Facebook en/of Instagrampagina. Daarom is het van belang dat je via de Business Manager toegang hebt tot de juiste pagina’s. Dit verzorg je allemaal binnen de bedrijfsinstellingen onder Accounts. Leg de koppelingen met de gewenste pagina’s. Let op: je moet hier wel beheerder van zijn of toegang van de beheerder voor krijgen.

Toegangtotdejuistepaginas

Stap 4: De betalingsgegevens

Nu het Facebook Advertentieaccount staat en we toegang hebben tot de pagina’s en/of accounts waarvanuit we willen communiceren, missen alleen de factureringsgegevens nog. Druk wederom op de 9 stipjes die staan voor bedrijfstools of op het hamburgermenu (afhankelijk van waar jij je nu bevindt) en druk vervolgens op facturering.

Betalingsgegevens

Druk nu rechtsbovenin op betalingsinstellingen. Er zijn verschillende betaalmethoden mogelijk:

  • Creditcard
  • PayPal
  • De betaalmethode van de Business Manager
  • Automatische afschrijving (meest gebruikt)
  • Facebook bon

Voor welke methode kies jij? Het is daarnaast mogelijk om een accountbestedingslimiet in te stellen tijdens deze stap. De advertenties worden dan automatisch gepauzeerd wanneer die limiet bereikt wordt. Dit raden we af.

Je kan dit scherm ook raadplegen wanneer je de facturen wilt inzien en/of downloaden. Ook zie je wanneer de volgende factuur verstuurd wordt en wat het bedrag is.

Factureninzien

Nu kan je adverteren!

Inhoud