...
0343-445638 info@erikarendonk.nl
Wat is
< Alle onderwerpen

Je wilt een Facebook Advertentieaccount opzetten maar je komt er niet zo goed uit? Geen zorgen, in dit stappenplan neem ik je mee, zodat je in no time kan starten.

Stap 1: maak een Facebook Business Manager aan

In een andere Wat Is nam ik je al mee in de Facebook Business Manager. Zorg er voor dat je deze eerst aanmaakt en kom dan terug voor stap 2.

Stap 2: Advertentieaccount aanmaken

Nu je een Facebook Business Manager opgezet hebt, maak je binnen deze omgeving een advertentieaccount aan. Volg de volgende stappen.

  1. Druk op de 9 stipjes die staan voor bedrijfstools of op het hamburgermenu (afhankelijk van waar jij je nu bevindt) en druk vervolgens op bedrijfsinstellingen.

Facebook Advertentieaccount Opzetten1

2. Nu ga je naar Accounts, Advertentieaccounts en druk je op + Toevoegen. Nu kies je voor Nieuw advertentieaccount aanmaken.

Facebook Advertentieaccount Opzetten2

3. Vul de juiste gegevens in. Kies voor een naam van het advertentieaccount die duidelijk aangeeft wat er binnen het account te vinden is. Kies de juiste valuta en tijdszone en voeg indien gewenst alvast een betaalmethode toe. Dit kan je eventueel ook later doen, maar is natuurlijk wel noodzakelijk voordat je echt kunt beginnen. In stap 3 nemen we je hier verder in mee.

Facebook Advertentieaccount Opzetten3

Het advertentieaccount is aangemaakt. Tijd voor stap 3!

Stap 3: De juiste rollen en koppelingen

Bepaal per persoon wat de rol is binnen het betreffende Facebook Advertentieaccount. Deze stap moet je niet vergeten, anders hebben de juiste personen geen toegang tot het account en kan er niet gewerkt worden.

Facebook Advertentieaccount Opzetten4

Je wilt natuurlijk kunnen adverteren vanuit een Facebook en/of Instagrampagina. Daarom is het van belang dat je via de Business Manager toegang hebt tot de juiste pagina’s. Dit verzorg je allemaal binnen de bedrijfsinstellingen onder Accounts. Leg de koppelingen met de gewenste pagina’s. Let op: je moet hier wel beheerder van zijn of toegang van de beheerder voor krijgen.

Facebook Advertentieaccount Opzetten5

Stap 4: De betalingsgegevens

Nu het Facebook Advertentieaccount staat en we toegang hebben tot de pagina’s en/of accounts waarvanuit we willen communiceren, missen alleen de factureringsgegevens nog. Druk wederom op de 9 stipjes die staan voor bedrijfstools of op het hamburgermenu (afhankelijk van waar jij je nu bevindt) en druk vervolgens op facturering.

Facebook Advertentieaccount Opzetten6

Druk nu rechtsbovenin op betalingsinstellingen. Er zijn verschillende betaalmethoden mogelijk:

  • Creditcard
  • PayPal
  • De betaalmethode van de Business Manager
  • Automatische afschrijving
  • Facebook bon

Voor welke methode kies jij? Het is daarnaast mogelijk om een accountbestedingslimiet in te stellen tijdens deze stap. De advertenties worden dan automatisch gepauzeerd wanneer die limiet bereikt wordt. Dit raden we af.

Je kan dit scherm ook raadplegen wanneer je de facturen wilt inzien en/of downloaden. Ook zie je wanneer de volgende factuur verstuurd wordt en wat het bedrag is.

Facebook Advertentieaccount Opzetten7

Dit was het. Je kunt nu beginnen met adverteren!

 

 

 

 

Inhoud